Contact us
Contact us

Safer Internet Day 2023 FEB 7

Schrijf je hier in
dole777-EQSPI11rf68-unsplash

Ook dit jaar steunt Textgain de Safer Internet Day. Naar jaarlijkse gewoonte doen we dit met een dag vol gratis webinars om professionals te sensibiliseren voor online radicalisering.

Welke webinars kan je dit jaar bijwonen?

10.00u Humor & Extremisme: Het gebruik van memes binnen haatspraak (45min)

Humor is een belangrijk wapen geworden binnen online propaganda. Door extremistische ideologieën te verpakken in bijvoorbeeld memes kan content moderatie van sociale media worden omzeild en jongeren beïnvloeden. Tijdens deze presentatie ontdek je de kracht van memes als (verdoken) propagandamiddel en het potentiële gevaar hiervan.

12.00u Workshop online onderzoek naar radicalisering (50 min)

Deze workshop introduceert je in de wereld van OSINT (Open Source Intelligence). Het Internet bevat immers een schat van informatie al is deze niet altijd voor iedereen zo eenvoudig te vinden. Tijdens deze workshop gaan we gaan samen op zoek hoe we dit efficiënter kunnen doen. 

13.30u Het sociale media landschap (50min)

Je hebt ongetwijfeld al wel gehoord van Facebook en Twitter maar zijn dit ook de platformen waar jongeren het meest actief zijn? In deze presentatie gaan we dieper in op de klassieke, alternatieve en fringe platformen (vb Youtube – Dlive – Bitchute) en hoe deze berichten op andere platformen kunnen beïnvloeden.

15.00u Online symboliek (dog whistles) (60 min)

Deze workshop zal in het teken staan van het herkennen van online dog whistles (hondenfluitjes). Een dog whistle is taal of beeld wat op het eerste oog onschuldig lijkt, maar door extremisten herkend wordt als extremistische uiting. Dit kan door cijfercodes (vb 1312), afkortingen (WP), Emoji (🥕) etc. 

Dit is een interactieve workshop, dus neem ook zeker je smartphone bij de hand!

Let op: Deze webinars zijn enkel toegankelijk voor professionals (leerkrachten, politie, medewerkers overheid etc.) dus schrijf in via met een professioneel e-mail account om de toegangslink te ontvangen.